25 mei, 2009

Snoezelcaravan Nederland

Snoezelcaravan Nederland
Voorvloeiend uit het Roemeense caravanproject heeft Snoezeltheater De Ronzebons nog een tweede mobiele snoezelruimte gemaakt. De voornaamste doelgroep is kinderen tot 18 jaar met een verstandelijke beperking, maar ook volwassenen zullen gebruik kunnen maken van de snoezelcaravan.


Door de steeds groter wordende bezuinigingen binnen instellingen en scholen voor speciaal onderwijs en het teruglopen van honorering van aanvragen voor snoezelkamers aan huis uit de WMO is er een behoefte aan snoezelen in de vertrouwde omgeving.
Net als met ons snoezeltheater willen we met dit project mensen met de minste mogelijkheden en vooral kinderen uit deze doelgroep samen met hun ouders in de gelegenheid stellen voor een redelijke prijs activiteiten te ondernemen die bij hun persoonlijkheid en mogelijkheden past.

Naast bovenstaande merkt De Ronzebons dat kinderen van de “gewone” basisschool weinig in contact komen met kinderen met een meervoudige handicap. De caravan kan dan ook ingezet worden voor educatieve projecten in de bovenbouw van het basisonderwijs.

De snoezelcaravan zal beheerd en onderhouden worden door De Ronzebons en wordt verhuurd tegen een redelijke vergoeding, vanaf 75,- euro per dag- aan ouders, logeerhuizen, instellingen etc. De huurprijs kan uit het PGB betaald worden.


Informatie over de opening

Geen opmerkingen: